Представяме Ви 5 малки книжки, които крият в себе си

...
 Представяме Ви 5 малки книжки, които крият в себе си
Коментари Харесай

5 вълшебни книги за малки и пораснали деца

 Представяме Ви 5 дребни книжки, които крият в себе си огромна мъдрост. Защото всеки, който обича детска литература, знае, че тя не е единствено за деца. Нека четем повече, дано четем дружно!

" За благополучие, млякото " от Нийл Геймън
Всички знаем какъв брой е гадно да се събудиш заран, да седнеш да закусваш и млякото да е свършило. За хората, които пият кафе с мляко, е напряко трагично! Точно тази… " несгода " се случва на двете деца в книгата и татко им отива да купи мляко. Какво обаче може да се случи, когато си тръгнал за мляко? Да срещнеш пирати? Да пътуваш във времето? Да летиш на Летяща Топка-Човеконосач? Да схванеш, че динозаврите ОБОЖАВАТ зърнена закуска? Да те похитят извънземни, които желаят да декорират земята с пластмасови фламинги?

" За благополучие, млякото " е книга за бащите и е следващото доказателство за гения и магията на любимия ми Нийл Геймън.

" Лупо и Тумба " от Петя Кокудева
Не имам вяра, че има доста хора, които да не са чували за книгите на Петя Кокудева. Приключенията на Лупо и Тумба са едно от най-умните, занимателни и същински неща, които съм чела в последните години. За да поддържа думите си, ще сложа един от най-популярните цитати от първата книга (има и втора!):

" - Имаше малко мармалад на дъното на буркана, а в този момент го няма, Тумба?
- Ами да, тъй като го спасих, Лупи. Когато някой е на дъното, не го оставяш там, а му помагаш да излезе. "

Не мисля, че имаш потребност от повече увещание, с цел да прочетеш тази сладка книга, която ще ти донесе усмивка с разгръщането на всяка последваща страница. Илюстрациите на Ромина Беневенти също са страхотни!

" Истории за лека нощ за девойки бунтарки " от Елена Фавили

Въпреки заглавието, книгата не е единствено за девойки - просто всяко малко (или голямо) момиче ще се въодушеви да промени света. Защото ние можем!

Тази книга е друга. Не е за феи и принцеси. Тя е цялостна с различен тип магия. Истинска магия! Вълшебството на 100 действителни дами, които са трансформирали и не престават да трансформират света. Политици, балерини, пирати, деятели, писатели, учени, рапъри, кореспонденти, музиканти, сърфисти, оперни певици, войни, спортисти. От дами, живели преди стотици години, до такива, които прескачат бариери до ден сегашен. От Клеопатра до Малала Юсафзай. За някои от тях сигурно си чувала, за други занапред ще схванеш и ти подсигурявам, че ще останеш очарована!

" Бяла приказка " от Валери Петров

За тази книга ще пиша постоянно и във всеки сезон. " Бяла приказка " е повече от приказка и е за дребни и огромни. Всеки може да се припознае в тъжния огромен метеоролог, във Ванчо, който би минал през огън и лед за котето си, Мачо, който не прави оценка приятеля си най-пръв, свраката със уязвимост към естрадни песни, еленчето, лисичето, мечето...

" Пръц-прахът на лекар Проктор " от Ю Несбьо

Тази я оставих за край, с цел да те скандализирам малко (нях-нях). Сигурно си чувал за скандинавския създател, по-известен с романите си на ужасите. Но детските му книги са същински шедьоври. Толкова занимателни, че на моменти избухвах в смях.

Стилът на писане на Несбьо е гениален и занимателен - няма по какъв начин да не му се възхитиш. Книгата изисква да се чете с един избран звук и даже да я четеш на разум, отново ще я " чуваш " по тъкмо този метод. От постройката на изреченията до вълненията в историята, другарството сред Лисе, Бюле и любимия ни професор е нещо, което ще зарадва сърцата на дребни и огромни. На мноооогооо дребни и мнооогооо огромни. Прочети книгата и ще схванеш за какво акцентирах на последното.

И не забравяйте - детските книги не са единствено за деца, а възрастните не са нищо повече от деца, които вървят на работа и имат повече отговорности. И ние не знаем какво вършим, само че се опитваме да даваме най-хубавото от себе си. А книгите ни учат навръх това!

Инфо: www.uspelite.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР